Árnyékolástechnika

Árnyékolók

Bár szeretjük, ha jó kilátás nyílik az ablakon keresztül, de az már kevésbé kellemes, ha a szomszéd belát hozzánk. Esetleg a nap sugarai zavarnak minket valamilyen tevékenység végzésében. Avagy azt sem szeretnénk, hogy egyéb külső zajok túlzottan beáramoljanak a lakásba.

Mindezek megoldására léteznek külső és belső árnyékolók.

Külső árnyékolók:

Ilyenek a mindenki által jól ismert, redőnyök, vagy az úgynevezett zsaluziák is. A zsaluzia alumínium lapokból álló árnyékoló. Kinézetre a reluxához hasonló, azonban tartósságát tekintve sokkal hatékonyabb, ellenáll az időjárás viszontagságainak.

A külső árnyékolók előnyei:

  • megakadályozzák a belátást, részben, vagy akár igény szerint teljesen besötétítenek
  • szigetelést biztosítanak a nyílászárónak
  • az alumínium redőnyök lehetnek akár behatolás elleni védelemmel is ellátottak, ezeket a biztosítók elfogadják vagyonvédelmi rácsként, így a lakásbiztosítás díja csökkenhet
  • a nyílászáró külső esztétikáját fel lehet dobni egy jól kiválasztott redőnnyel, zsaluziával

„Mikor reggel felhúzzuk a redőnyt, velünk együtt a ház is kinyitja szemeit.”

Belső árnyékolók:

Ide tartoznak a reluxák, szalagfüggönyök, illetve a roletták, azaz tekercsfüggönyök.

A belső árnyékolók előnyei:

  • nyáron könnyebb a klimatizálás, hiszen megóvják a lakást a hirtelen túlmelegedéstől, a nap energiájának akár 30 %-át visszaverik
  • a belátást úgyszintén megakadályozzák, a külső árnyékolókhoz hasonlóan
  • a belső terek stílusához választott belső árnyékoló lakberendezési funkciót lát el

Amire érdemes odafigyelni:

Először is: válasszuk ki, hogy külső, vagy belső árnyékolót szeretnénk. A típus, kinézet kiválasztása is fontos, hiszen lakásunk összképét is jelentősen befolyásolhatják az árnyékolónk.

Fontos tudni, hogy ezeknek a termékeknek felszerelési helyigényük is van, természetesen típustól függően eltérő mértékben. Ennek felmérésében szakembereink tudnak segíteni, hasznos tanácsokkal ellátva Önt, hogy még biztosabban el tudja dönteni, milyen árnyékolóra van szüksége.

Kérje ingyenes árajánlatunkat!